Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hä­jo­ki­seu­dun saamien tie­to­jen pe­rus­teel­la jä­te­yh­tiö Vestia suun­nit­te­lee bio­kaa­su­lai­tok­sen ra­ken­ta­mis­ta Ka­la­joel­le

Jäteyhtiö Vestia suunnittelee biokaasulaitoksen rakentamista.

Tieto perustuu Pyhäjokiseudun saamiin tietoihin. Tietojen perusteella biokaasulaitos rakennettanee Kalajoelle, jossa laitoksessa tuotettava energia voidaan hyödyntää.

Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio myöntää, että jäteyhtiö on lähettänyt omistajakunnille maanantaiaamuna tiedotteen. Soinio ei halua tässä vaiheessa kertoa tiedotteen sisällöstä tarkemmin. Hän lupaa, että Vestia informoi asiasta tarkemmin vielä tämän viikon aikana.

Tällä hetkellä Vestian isoista taloyhtiöistä ja laitoskeittiöiltä keräämä biojäte kuljetetaan Mustasaaren Stormossenin biokaasulaitokselle.

Laitoksella biojäte mädätetään ja siitä tuotetaan biokaasuautojen polttoaineena käytettävää biokaasua sekä kompostimultaa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vihki syyskuussa 2020 käyttöön Vestian etävalvomon, josta on yhteys jäteyhtiön lajittelupihoille. Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio (kuvassa oikealla) ei halua tässä vaiheessa kertoa tarkemmin biokaasulaitos-asiaa.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä vihki syyskuussa 2020 käyttöön Vestian etävalvomon, josta on yhteys jäteyhtiön lajittelupihoille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.