Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Radio Kaleva tuo poh­joi­sel­le oman nuo­rek­kaan pai­kal­lis­ra­dion – lä­he­tyk­set alkavat ensi maa­nan­tai­aa­mu­na kello 7

Oulun ja Raahen seudulla kuuluva paikallisradio lähettää ohjelmaa arkipäivisin.

Radio Kalevan toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Sini Salmirinne (toinen oikealta) sekä juontaja-toimittajat Juhopekka Pietilä (vas.), Anna Kurttila ja Ville Muikkula.
Radio Kalevan toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Sini Salmirinne (toinen oikealta) sekä juontaja-toimittajat Juhopekka Pietilä (vas.), Anna Kurttila ja Ville Muikkula.

Pohjoisen mediatalo Kalevan pitkä historia saa jälleen uuden merkkipaalun, kun 21. helmikuuta lähtien Kaleva on myös paikallisradio.

Radio Kalevan lähetykset käynnistyvät ensi maanantaina kello 7.

– Toivon, että Radio Kalevasta tulee moniääninen, nuorekas pohjoisen kaupunkikulttuurin äänitorvi. Tavoitteemme on olla kuulijallemme kuin se paras mahdollinen pöytäseura: viihdyttävä, samanhenkinen, mutta osaa myös yllättää ja tarjota keskusteluun uusia puheenaiheita ja näkökulmia. Tylsää ei saa olla, ynnää tulevan kanavan olemusta päätoimittaja Sini Salmirinne.

Oulun ja Raahen seudulla kuuluva paikallisradio lähettää ohjelmaa arkipäivisin, radion aamulähetys ”Karjasillan sarastus” soi kello 7–11 ja iltapäivälähetys” Solistinkadun iltapäivä” kello 13–17.

Alkuilloissa kuullaan Radio Kalevan ja kumppaneiden yhteistyössä tuottamia erikoisohjelmia.

Hiljaista ei ole ohjelma-aikojen ulkopuolellakaan, vaan kanavalla soi musiikki ympäri vuorokauden.

Radiotoimitukseen kuuluvat päätoimittaja Sini Salmirinne sekä juontaja-toimittajat Juhopekka Pietilä, Anna Kurttila ja Ville Muikkula.

Radion uutiset toimittaa Kalevan uutistoimitus. Uutislähetysten lisäksi radiossa tullaan avaamaan uutisten taustoja tuoden samalla esille Kalevan toimituksen arkea.

Paikalliset uutiset kuuluville

Paikallisuutiset ovat tietysti radiotoiminnan selkäranka, mutta Radio Kaleva ei ole vain sanomalehden ääniversio vaan sillä on aivan oma äänensä, toteaa Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

– Radio tarjoaa Kalevalle taas uusia mahdollisuuksia kertoa pohjoisen tarinoita, Juha Laakkonen kertoo.

Kaleva Median luoma paikallisradio kuuluu FM-taajuuksilla Oulun (95,0 MHz) ja Raahen (95,7 MHz) seudulla ja on verkon kautta kaikkien kuunneltavissa.

Kaleva Medialle myönnettiin radiotoimilupa kesällä 2021 ja uutta kanavaa on valmisteltu tuosta lähtien.

Radiostudio on rakennettu Kalevan toimitustalon kivijalkaan Oulun Karjasillalle.