50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Radio Kalevan kuu­lu­vuus­alue laa­je­nee mer­kit­tä­väs­ti

Radio Kaleva kuuluu pian läpi Pohjois-Pohjanmaan. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Kaleva365 Oy:lle toimiluvan neljälle uudelle paikkakunnalle.

Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne.
Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne.
Kuva: Kaleva Media

Uudet lähetinpaikkakunnat ovat Haapavesi (94,3 MHz), Kuusamo (88,0 MHz), Pudasjärvi (89,8 MHz) ja Ii (96,0 MHz).

Uudet lähetinpaikkakunnat laajentavat Radio Kalevan kuuluvutta merkittävästi. Kanava kuuluu jatkossa Oulusta Kuusamoon. Kuusamon lähettimen kuuluvuus ulottuu pohjoisen suuntaan lähes Kemijärvelle saakka. Oulun pohjoispuolella Radio Kalevan kuuluvuusalue yltää Kemiin saakka. Oulun eteläpuolella Haapaveden lähetin kattaa suurimman osa eteläisen Pohjois-Pohjanmaan kunnista.

– Tämä on iloinen ja luonteva kuuluvuusalueen laajentuminen Radio Kalevalle. Oulu on Pohjois-Pohjamaan urbaani sydän, mutta suku, kesämökit, harrastukset ja luonto liikuttavat ihmisiä läpi maakunnan. Ja pohjoinen yhdistää, korostaa päätoimittaja Sini Salmirinne.

Helmikuussa 2022 toimintansa käynnistänyt radiokanava kuuluu Oulun ja Raahen seudulla. Kesän alusta lähtien kanavaa on voinut kuunnella myös Taivalkoskella. Iin ja Haapaveden taajuudet on otettu käyttöön jo joulukuussa ja Kuusamon ja Pudasjärven alueella Radio Kalevan lähetykset käynnistyvät helmikuussa. Tämän lisäksi kanava kuuluu alkuvuodesta lähtien myös Rovaniemellä (89,3 MHz).

Radio Kaleva on nuorekas pohjoisen paikallisradio, jonka persoonallinen musiikkilinja on herättänyt paljon ihastusta. Aamulähetys Karjasillan sarastus soi arkisin kello 7–11 ja Solistinkadun iltapäivä kello 13–17. Radion uutislähetykset tuottaa Kalevan toimitus. Tämän lisäksi kanavan ohjelmistoon kuuluu muun muassa kiekkostudio Lämäri eli Oulun Kärppien kaikki liigaottelut selostuksineen.