Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Säh­kö­au­to sopii mai­net­taan pa­rem­min maa­seu­dul­le

Päästöjen vähentäminen vaikuttaa liikkumiseen ja liikenteeseen jo nyt. Fossiilisten polttoaineiden hinta on noussut monelle jo kipurajalle ja toisaalta teknologinen kehitys on tuonut uusilla käyttövoimilla kulkevia menopelejä autokaupoille.

Liikenne sähköistyy kovaa vauhtia. Sähköön liittyy paljon epäilyksiä, etenkin sen käyttöön harvaan asutuilla seuduilla. Todellisuudessa ja päinvastoin kuin usein kuvitellaan, sähköautolla on monia ominaisuuksia, joiden vuoksi se soveltuu harvemmin asutuille seuduille jopa paremmin kuin kaupunkiin.

Sähköauton yksi etu harvemmin asutuilla seuduilla on mahdollisuus lataamiseen kotona. Sähköauto tankkautuu sähkövirralla vaikkapa yöunien aikana. Vapaa-aikaa säästyy kun ei tarvitse lähteä erikseen ajelemaan tankille.

Kotona lataamisen helppous pätee tietysti myös kaupunkeihin, mutta harvemmin asutuilla seuduilla asutaan usein omakotitalossa, joihin sähköauton lataamisen toteuttaminen on helppoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.