Kurkistus toimitukseen: Kahen Ka­ha­vit: Mondo ja kan­na­bis pu­hut­ta­vat Py­hä­jo­ki­seu­dun toi­mi­tuk­ses­sa

Seuranta: Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­las­ku­tuk­sen tut­kin­ta etenee: Yrit­tä­jän omai­suu­den ta­ka­va­rik­ko­ai­ka jatkuu tam­mi­kuul­le

Savon Kul­je­tus, Kul­je­tus­po­lar ja Kes­ki-Suo­men Kul­je­tus neu­vot­te­le­vat su­lau­tu­mi­ses­ta

Maarakennus-, kiviaineskaupan ja logistiikan ammattilaiset Savon Kuljetus Oy, Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy neuvottelevat yhtiöiden sulautumisesta uuteen perustettavaan yhtiöön. Kevään aikana käydään läpi yhtiöoikeudelliset päätökset ja -prosessit suunnittelun eteenpäinviemiseksi.

Sulautumisen myötä Suomeen syntyisi maarakentamisen, kiviaineskaupan ja logistiikan uusi, suuri monialakonserni, jonka liikevaihto olisi lähes 150 miljoonaa euroa. Konserni työllistäisi yli 200 alan ammattilaista ympärivuotisesti toiminta-alueellaan.

Savon Kuljetus Oy:n, Kuljetuspolar Oy:n ja Keski-Suomen Kuljetus Oy:n hallitukset ovat yhdessä yksimielisesti ryhtyneet toimenpiteisiin tarkoituksenaan tuoda tulevan kevään yhtiökokouksiin esitys yhtiöiden sulautumisesta uuteen perustettavaan yhtiöön.

Mikäli kevään aikana yhtiöoikeudellisissa päätöksissä näytetään vihreää valoa, suunnitelmien mukaan Savon Kuljetus Oy, KuljetusPolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy sulautuisivat yhteen ja muodostaisivat uuden ja merkittävän alan toimijan Suomen maarakennus-, kiviaineskauppa- ja kuljetusmarkkinoille.

Savon Kuljetus Oy:n toimitusjohtajan Jyri Kuivalan mukaan sulautuminen avaisi aivan uusia mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä kotimaan markkinoilla.

– Sulautuminen olisi erinomainen tilaisuus vahvistaa kilpailukykyä nykyisessä markkinatilanteessa. Sulautuminen mahdollistaisi meille laajemmat urakkakoot, ja sillä saavutettavat mittakaavahyödyt toisivat merkittävää kustannusetua, jolloin uusi yhtiö voisi kilpailla yhä suuremmissa kotimaisissa urakoissa. Isompana yhtiönä investointikykymme olisi myös vahvempi, Kuivala toteaa.

Kuljetuspolar Oy:n toimitusjohtajan Juha Kanulan mukaan sulautuminen toisi selkeitä hyötyjä myös ammattitaitoisen henkilöstön saatavuuden kuin asiantuntijuuden kehittämisen näkökulmasta.

– Alalle tarvitaan lisää uusia osaajia. Isompana yhtiönä olisimme houkuttelevampi työnantaja ja voisimme tarjota nuorille uusia urapolkuja. Yhdistymisen myötä voisimme kehittää omaa asiantuntemustamme ja osaamistamme entistä paremmin, Kanula korostaa.

Keski-Suomen Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Kari Moisander näkee palvelutarjonnan laajenemisen olevan merkittävä etu.

– Palvelutarjonnan laajenemisen myötä olisimme entistä houkuttelevampi kumppani niin Keski-Suomessa kuin muuallakin Suomessa. Vahvuuksiamme ovat jo nyt oma maa- ja kiviainestuotanto, alan sertifioitu osaaminen, laaja konekanta ja pitkä kokemus logistiikan hallinnasta, Moisander tiivistää.

Sulautumisneuvotteluja on tarkoitus jatkaa kevään aikana yhtiöiden omissa yhtiökokouksissa.

Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Tuomaan Rakennus Oy ja Suomen GPS-Mittaus Oy. Konsernin palveluksessa on 150 henkilöä. Liikevaihto on 95 miljoonaa euroa.

Vuonna 1964 perustettu Kuljetuspolar Oy toimii maarakennuksen ja tavaraliikenteen toimialoilla. Yhtiön maarakennustoiminta on keskittynyt erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueille, tavaraliikenteen osalta koko Suomeen ja osin myös Ruotsiin sekä Norjaan. Liikevaihto oli reilut 37 miljoonaa euroa vuonna 2018. 40 työntekijän lisäksi yhtiö työllistää vuosittain noin 300 henkilöä. Pääkonttori sijaitsee Oulun Limingantullissa. Aluekonttoreita on viisi.

Keski-Suomen Kuljetus Oy (KSK) on vuonna 1962 perustettu, osakasautoilijoidensa omistama KTK-yritys, jonka toiminta perustuu kuljetuspalveluihin, kiviainesten jalostamiseen ja myyntiin, maa-ainesalueiden hallintaan sekä maarakennusurakointiin. KSK:n maa- ja kiviainesliiketoiminta keskittyy Keski-Suomeen. Yhtiön pääkonttori on Muuramessa, aluetoimisto Viitasaarella ja tytäryhtiö Lohjalla. Konsernin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.