Toimitus jalkautui: Kahen Ka­ha­vit: Tsek­ka­sim­me re­mon­toi­dun kier­to­liit­ty­män ja poh­dim­me, mikä sai Anun ja Villen muut­ta­maan ta­kai­sin ko­ti­seu­dul­le

Seuranta: Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­las­ku­tuk­sen tut­kin­ta etenee: Yrit­tä­jän omai­suu­den ta­ka­va­rik­ko­ai­ka jatkuu tam­mi­kuul­le

Mainos: Tilaa tästä ja tutustu omaan pai­kal­lis­me­diaa­si tu­tus­tu­mis­hin­taan: Digi 6 kk 29,90 €

Palaverihuoneesta: Kahen Ka­ha­vit: Mondo ja kan­na­bis pu­hut­ta­vat Py­hä­jo­ki­seu­dun toi­mi­tuk­ses­sa

Tilaajille

SSAB ja Volvo aloit­ta­vat yh­teis­työn: Fos­sii­li­va­paas­ta te­räk­ses­tä tehdään autoja, Martin Lind­qvist kuvaa asiaa "vih­reäk­si teol­li­sek­si val­lan­ku­mouk­sek­si"

Volvo-konserni ja SSAB ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen maailman ensimmäisten fossiilivapaiden teräsajoneuvojen tutkimuksesta, kehittämisestä, sarjatuotannosta ja kaupallistamisesta. Jo tänä vuonna Volvo aikoo aloittaa konseptiautojen ja teräksisten komponenttien valmistamisen SSAB:n vetypelkistysprosessilla valmistetusta fossiilivapaasta teräksestä.

– Olemme päättäneet olla ilmastoneutraali yritys vuoteen 2050 mennessä Pariisin sopimuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että ajoneuvomme ja koneemme ovat päästöttömiä, kun ne ovat toiminnassa, mutta tarkastelemme myös tuotteissamme käytettyjä materiaaleja, kuten terästä, ja siirrymme asteittain fossiilivapaisiin vaihtoehtoihin. Tämä on tärkeä askel tiellä kohti täysin ilmastoneutraalia liikennettä, sanoo Volvo Groupin toimitusjohtaja Martin Lundstedt.