Tu­li­pa­lon ai­heut­ta­ma vaa­ra­ti­lan­ne vihdoin ohi Rant­si­las­sa - jäl­ki­sam­mu­tus­ta ja rai­vaus­ta riittää vielä

Tuhoisan tulipalon aiheuttama vaaratilanne on vihdoin ohi Rantsilassa. Tulipalon aiheuttama savu ei enää aiheuta vaaraa alueen ihmisille.

Jokilaaksojen pelastuslaitos antoi perjantai-iltana syttyneen tulipalon vuoksi kaikkiaan kolme vaaratiedotetta alueen asukkaille. Ensimmäiset vaaratiedotteet annettiin illan ja yön aikana ja viimeisin vielä lauantaina aamulla, kun tulipalo sai uutta voimaa ja alueelle levisi runsaasti savua. Tulipalo ei ollut kuitenkaan vaarassa levitä lauantaina päivällä.

Ihmisille aiheutuneen vaaran kerrottiin olevan ohi lauantaina iltapäivällä puoli neljän aikaan.

Tulipalosta syntyi valtavasti savua, joka oli terveydelle vaarallista. Alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.

Perjantaina illalla syttyneessä tulipalossa tuhoutui Kylmänen Foodin iso tuotantolaitos.

Parhaillaan on käynnissä tulipalon jälkisammutus ja raivaus.

Tulipalossa loukkaantui lievästi kolme ihmistä.

Palo levisi koko 6000 neliön suuruiseen teollisuushalliin, joka kärsi huomattavia vaurioita. Palo vahingoitti myös alueella olevia kaasusäiliöitä.

Palon syttymissyytä ei voida vielä arvioida. Asiaan liittyvä tutkinta alkaa myöhemmin.

Onnettomuutta on ollut sammuttamassa pelastuskomppania, jossa oli joukkoja Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitosten alueelta. Yhteensä sammuttajia oli enimmillään yli 60.