Vielä ehdit: Kil­pai­lu­ku­via kat­sot­ta­vis­sa! Osal­lis­tu sinäkin Py­hä­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan

Latauksia tehty jo paljon: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Py­hä­jo­ki­seu­tu tästä!

Tilaajille

Turpeen var­muus­va­ras­to­jen täy­tös­sä ta­voit­tee­seen pääsy tois­tai­sek­si epä­var­maa: "Nopean muu­tok­sen jälkeen oli vaikeaa saada ura­koit­si­joi­ta"

Huoltovarmuuskeskuksella ollaan kuitenkin vielä toiveikkaita tavoitteiden täyttymisen suhteen.

Kaleva kävi viime viikolla seuraamassa turpeen keruuta Rantsilan Huhannevalla. Turvekauden alku oli tänä vuonna aiempaa myöhemmin kesällä.
Kaleva kävi viime viikolla seuraamassa turpeen keruuta Rantsilan Huhannevalla. Turvekauden alku oli tänä vuonna aiempaa myöhemmin kesällä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Huoltovarmuuskeskus (HVK) oli kaavaillut turpeen varmuusvarastoihin kerättäväksi 10–15 prosenttia arvioidusta turpeen vuosittaisesta käyttötarpeesta. Tämän vuoden huhtikuussa hallituksen varautumisen ministerityöryhmä kuitenkin linjasi, että turpeen varmuusvarastojen tavoitteet olisi tuplattava.

Ministeriötyöryhmän linjauksilla tavoitellaan kansallisen huoltovarmuuden varmentamista sekä kohtuuhintaisen energian tuotantoa ja saatavuutta Venäjän hyökkäyssodan vuoksi muuttuneessa turvallisuusympäristössä.