Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uudet muut­ta­jat ovat ter­ve­tul­lei­ta, opitaan uusilta ih­mi­sil­tä ava­ra­kat­sei­suut­ta puolin ja toisin

Oulainen

Kunnissa seurataan tarkasti asukaslukujen kehittymistä. Vertauslukuna käytetään milloin vastaavaa ajankohtaa vuoden taakse tai lähtölukuna käytetään vuodenvaihteen tilannetta. Tässä vaatii lukijalta ja kuulijaltakin tarkkuutta, jotta pysyy luvuissa oikeissa tiedoissa. Luvuista kun saadaan negatiivisia tai positiivisia, mihin nyt milloinkin milläkin tarkoitusperällä haluaa verrata.

Yhteinen huolemme kuitenkin pitkällä aikavälillä on se, että asukkaita alueellamme on vähemmän kuin joskus aiemmin. Kehityskäyrä on vienyt väkeä isompiin paikkakuntiin, mutta täytyy muistaa, että alueellemme muutetaan myös koko ajan. On paluumuuttajia, on täysin uusia asukkaita, jotka alkavat aistia ja ottaa meille niin tuttuja alueita omikseen.

Kuntamarkkinoijille kiitosta siitä, että markkinointia tehdään myös kyläkulmista, eikä pelkistä keskustan asuinalueista. Muuttajilla kun on mielipaikkoja muuallakin kuin palveluiden kainalossa.

Sukupolvien väliset asumistottumukset ja elämänrytmien yhdistämiset pitää kunkin kuntalaiset tarkistaa omasta peilikuvasta.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.