Uusi kokous per­jan­tai­na: Yrit­tä­jät ottivat ai­ka­li­sän pu­heen­joh­ta­jan va­lin­nas­sa

Oulaisten yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Mäkelä kertoo, että uutta puheenjohtajaa valitaan seuraavan kerran 30. lokakuuta.
Oulaisten yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Mäkelä kertoo, että uutta puheenjohtajaa valitaan seuraavan kerran 30. lokakuuta.
Kuva: Heli Nurkkala

Oulaisten yrittäjien piti valita uusi puheenjohtaja torstaina pidetyssä vuosikokouksessa tehtävästä luopuvan Elina Piipon tilalle. Toisin kävi. Puheenjohtajan valinta jäi tekemättä.

Kokouksessa päätettiin, että uutta puheenjohtajaa yritetään valita tehtävään taas 30. lokakuuta.

– Valintaa ei päästy tekemään torstaina, koska  tehtävään ei ollut halukkaita tulijoita, sanoo Oulaisten yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Mäkelä.

Mäkelä ei itse ehtinyt kokoukseen paikalle, koska oli toimialajärjestönsä kokouksessa muualla.

Puheenjohtajan tehtävät yrittäjäyhdistyksessä ovat varsin vaativia ja aikaa vieviä. Mäkelä arvelee, että tästä syystä myös puheenjohtajaa ei ole löytynyt.

– Yrittäjillä on myös oma yrityksensä hoidettavana. Niinpä aikaa ei tahdo jäädä luottamustehtäviin. Sama ilmiö se on lähes jokaisessa yhdistyksessä, että aktiivisia toimijoita on vähän.

Puheenjohtajavalinnan siirtäminen 30 päivälle lokakuuta ei ole sattumaa. Silloin nimittäin on tarkoitus viettää Vuoden yrittäjä -juhlaa Törmänhovilla. Samalla järjestetään myös kokous, jossa uuden puheenjohtajan valinta otetaan uudelleen esille. Paikalla on ainakin perinteisesti tullut noin 50 yrittäjää puolisoineen. Luulisi, että siitä porukasta löytyisi yhdistykselle uusi puheenjohtaja.

– Siellä olisi mahdollisuus tulla mukaan toimintaan. Joskus kuulee väitettävän, että uusille toimijoille ei olisi tilaa yrittäjäyhdistyksessä Se ei pidä paikkaansa. Uutta verta halutaan mukaan, sanoo Antti Mäkelä.