Katso kuvia: Näin tree­na­taan cheer­lea­din­giä

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Alueel­li­nen maan­puo­lus­tus­kurs­si alkoi Raa­hes­sa – yli­joh­ta­ja Sa­vo­lai­nen: "Elämme muut­tu­nees­sa toi­min­taym­pä­ris­tös­sä"

Maanantaina Raahessa alkaneen Pohjois-Suomen 81. alueellisen maanpuolustuskurssin teemana on yhteiskunnan kokonaisturvallisuus muuttuvassa turvallisuusympäristössä. Maanpuolustuskurssille osallistuvat kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöt tulevat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista. Kurssin johtajina toimivat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen ja Kainuun prikaatin apulaiskomentaja eversti Ari Lehmuslehti.

Avauspuheenvuorossaan Savolainen totesi, että Raahessa kurssi sattuu sisällön kannalta haastavaan turvallisuustilanteeseen.

– Olemme parin vuoden ajan kokeneet maailmanlaajuisen pandemian, erittäin raskaan kriisin ja poikkeukselliset olot. Elämme muuttuneessa toimintaympäristössä. Pandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat tästä erittäin pysähdyttäviä esimerkkejä.

Suomi on kevään aikana joutunut muuttamaan turvallisuusjärjestelyään, suurempana muutoksena Nato-jäsenyyden hakeminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.