50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Am­mat­ti­kor­kea­kou­lun kiih­dy­tys­kais­ta laa­je­nee luon­non­va­ra-alal­le, mukana lu­kioi­ta ja am­mat­ti­kou­lu­ja alueel­ta

Lukiolaiset ja ammatillista perustutkintoa opiskelevat voivat varmistaa luonnonvara-alan opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) ensi vuodesta lähtien, sillä Oamk laajentaa uuden ”kiihdytyskaistan” eli Oamk Highway -mallin luonnonvara-alalle. Parhaillaan mallia pilotoidaan tekniikan alalla.

Oamk Highwayssä on kyse siitä, että toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka Oamkin tekniikan tai luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen.

Oamkin tavoitteena on lisätä lukiolaisten ja ammatillista perustutkintoa opiskelevien kiinnostusta tekniikkaan ja luonnonvara-alaan sekä nopeuttaa heidän pääsyä korkeakouluun.

– Oamk Highway laajenee nyt luonnonvara-alalle, jossa meillä on jo tiivis yhteistyö usean luonnonvara-alan kouluttajan kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus toisen asteen opiskelijalle saada opiskelupaikka Pohjois-Suomen vetovoimaisimmasta korkeakoulusta, sanoo yksikönjohtaja Ville Isoherranen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin