Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Am­pu­ma­kel­vot­to­mat aseet on il­moi­tet­ta­va po­lii­sil­le – säh­köi­nen asioin­ti alkaa syys­kuus­sa

Kaikki pysyvästi ampumakelvottomat ja deaktivoidut aseet on rekisteröitävä poliisille. Näitä aseita on usein muistoesineinä ja perintöaseina kodeissa.

Ilmoituksen aseista voi tehdä poliisin sähköisessä asioinnissa 19. syyskuuta alkaen. Ilmoitus on mahdollista tehdä myös poliisiasemalla käymällä.
Ilmoituksen aseista voi tehdä poliisin sähköisessä asioinnissa 19. syyskuuta alkaen. Ilmoitus on mahdollista tehdä myös poliisiasemalla käymällä.
Kuva: Arkisto / Toni Länkinen

Kaikki pysyvästi ampumakelvottomat ja deaktivoidut aseet on rekisteröitävä. Näitä aseita on usein muistoesineinä ja perintöaseina kodeissa. Tällainen ase on ilmoitettava poliisille.

Kansalaiset voivat ilmoittaa ampumakelvottomaksi tehdyistä aseista poliisin sähköisessä asioinnissa 19. syyskuuta alkaen.

Ilmoituksen voi tehdä myös poliisiasemalla käymällä.

Jos aseen nykyinen haltija on jo ilmoittanut aseen poliisille, sitä ei tarvitse ilmoittaa uudelleen. Aseen vaihtaessa omistajaa, uuden omistajan on aina tehtävä uusi ilmoitus 30 päivän kuluessa omistajan vaihdoksesta.

Ampuma-aselain siirtymäsäännös edellyttää, että poliisille ilmoitetaan ampumakelvottomat ja deaktivoidut aseet viimeistään viimeistään vuoden päästä 15. heinäkuuta 2024. Tämän jälkeen ilmoittamattoman aseen hallussapito on rangaistavaa.

Ilmoitukseen tarvitaan aseen tiedossa olevat yksilöintitiedot eli asetyyppi, merkki, malli, kaliiperi, sarjanumero ja nykyinen omistaja tai haltija.