Katso kuvia: Näin tree­na­taan cheer­lea­din­giä

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

AVI: 18 pe­las­tus­lai­tok­ses­sa ei ylletä vaa­ti­mus­ta­sol­le ym­pä­ris­tö­va­hin­ko­jen va­rau­tu­mi­ses­sa – Jo­ki­laak­so­jen pe­las­tus­lai­tos yksi ala­puo­lel­le jää­vis­tä

Aluehallintovirastot (AVI) arvoivat ympäristövahinkojen torjunnan tilaa pelastuslaitoksissa valtakunnallisesti ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Arviointi toteutettiin pelastuslaitosten ja aluehallintovirastojen välisenä yhteistyönä.

Arvioinnin mukaan 18 pelastuslaitoksessa ei ylletä vaatimustasolle ympäristövahinkojen varautumisessa. Ympäristövahinkoihin varautuminen on riskinarvion edellyttämällä torjuntatasolla neljässä pelastuslaitoksessa.

Jokilaaksojen pelastuslaitos ei yllä riskinarvion edellyttämään torjuntatasoon. Merkittävimmät puutteet ovat lainsäädäntöperustassa ja ohjeidenmukaisuudessa, talous- ja korvaushallinnossa sekä ympäristövahinkoon varautumisessa.

Arvion mukaan Jokilaaksojen pelastuslaitoksen suurimmat huolet liittyvät rahoitukseen puutteeseen. Huolta kannetaan myös tulevien vuosien rahoituksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.