Tuulimyllyjä kuuntelemassa: Kahen Ka­ha­vit: Montako toi­mit­ta­jaa mahtuu Me­ri­jär­ven tuu­li­voi­ma­lan rungon sisälle yh­tiö­mie­hen kanssa?

Nyt puhuttaa: Ou­lais­ten var­hais­kas­va­tus­joh­ta­ja sai pu­he­lin­vyö­ryn Pa­pin­ka­dun ryh­mik­seen tu­tus­tu­neil­ta: "Huo­neis­to on ter­veys­tar­kas­ta­jan tar­kas­ta­ma"

Eh­do­tuk­sia tuli noin 200: Neu­vo­Ras­si nousi ni­mi­kil­pai­lun voit­ta­jak­si

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymällä on nyt nimi.

Hyvinvointipisteellä on nyt nimi.
Hyvinvointipisteellä on nyt nimi.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän käynnistämä hyvinvointipiste Raahen keskustassa on ollut toiminnassa reilut kolme kuukautta. Kuntayhtymän johtoryhmä on vahvistanut toimipisteen nimeksi NeuvoRassi, joka oli yksi noin 200:sta nimikilpailuun jätetyistä ehdotuksista.

Hoitotyön johtaja Minna Alatalo kertoi nimen valikoituneen sen johdosta, että nimi mukailee jo tällä hetkellä käytössä olevaa NettiRassia, joka on sähköisesti toimiva sosiaali- terveydenhuollon palvelukanava. Nimikilpailuun osallistui sekä kuntalaisia että kuntayhtymän työntekijöitä. Heidän kesken arvottiin viisi aktiivisuusranneketta ja ne on toimitettu voittaneille.

Hyvinvointipiste NeuvoRassi on paikka, jossa kuntalaiset saavat maksutta laaja-alaista ohjausta ja neuvontaa kaikissa hyvinvointiin, kotona asumiseen ja yleensäkin omaan elämäänsä liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi siellä järjestetään viikoittain kaikenikäisille suunnattuja teemapäiviä yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Yleisön käytössä on myös asiakastietokone sähköiseen asiointiin NettiRassissa ja Omakanta-palvelussa. Tietokoneen käyttöön on mahdollista saada opastusta joko aulan työntekijältä tai digikummilta, joka on paikan päällä opastamassa keskiviikkoisin kello 13-15 parittomilla viikoilla. Mukaan voi ottaa oman älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen. Lisäksi voi harjoitella sähköistä asiointia yleisötietokoneella tai Digi haltuun –hankkeen tableteilla.

Tämän vuoden alusta lähtien laboratorio on tehnyt INR-tutkimusten näytteenottoa (Marevan-lääkitystä varten) ilman ajanvarausta arkisin. Lisäksi siellä on säännöllisesti tavattavissa maanantaisin aikuissosiaalityön ja perhetyön työntekijöitä ja joka parillisten viikkojen tiistaisin vammaispalvelun sosiaalityöntekijä.

Alatalon mukaan toimintaa kehitetään koko ajan kuntalaisilta saadun palautteen pohjalta. Hyvinvointipisteessä kävi ensimmäisen kolmen kuukauden aikana reilut 400 asiakasta ja vierailijaa avajaistilaisuudessa läsnä olleet mukaan lukien. Lisäksi tuli noin 40 tiedustelua puhelimitse.

Hyvinvointipisteen toiminta on herättänyt kiinnostusta maakunnan alueella ja esimerkiksi viime viikolla NeuvoRassissa vieraili noin 20 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista maakunnan pohjoispuolelta. Alatalon mukaan käynnissä olevassa sote- ja maakuntauudistuksessa korostuvat hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, eriarvoisuuden vähentäminen, monitoimijuus ja osallisuuden lisääminen.

–Nämä tavoitteet korostuvat myös NeuvoRassin toiminnassa, joten Raahessa toimiva matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelu toimii hyvänä pohjana valmistauduttaessa tulevaan sote-uudistukseen, Alatalo ennakoi.