Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

"Eräänä ke­säi­se­nä päivänä Sakari Ta­ka­lo-Es­ko­la hoiti kuudet häät, joista yhdet olivat hänen omansa" –Suntio muis­tois­sam­me

MUISTOKIRJOITUS Syyskesäisenä päivänä saimme suruviestin, kun kuulimme lähes kaikkien oulaistelaisten tunteman Sakari Takalo-Eskolan (21.1.1945–27.8.2022), Sakarin, kuolemasta.

Yli neljäkymmentä vuotta pitkä työura Oulaisten seurakunnan palveluksessa (1968–2008) suntiona ja seurakuntamestarina loi työympäristön, jonka kautta Sakari ehti tutustua useampiin sukupolviin. Työuran taustalla oli historiallisiakin paineita, olihan mies sukujuuriensa kautta kuudennen polven työntekijä seurakunnassa.

Työura haudankaivajana alkoi jo 17-vuotiaana isän apuna, jolloin hän kaivoi ensimmäisen haudan. Lapio ja rautakanki tulivat tutuiksi vuosikymmenten varrella, sillä lähes Sakarin työuran loppuun asti haudat kaivettiin lapiolla. Kirkkotarha oli Sakarille rakas paikka, jossa työskennellessään hän tapasi paljon myös paikkakunnalta poismuuttaneita. Sakarin kohtaaminen ja yhteiset muistelut omaisista ja suvusta ovat painuneet lähtemättömästi monen vierailijan mieleen. Suntion kiireistä työaikaa ovat aina olleet juhlapyhät ja viikonloput.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.