Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

"Eräänä ke­säi­se­nä päivänä Sakari Ta­ka­lo-Es­ko­la hoiti kuudet häät, joista yhdet olivat hänen omansa" –Suntio muis­tois­sam­me

MUISTOKIRJOITUS Syyskesäisenä päivänä saimme suruviestin, kun kuulimme lähes kaikkien oulaistelaisten tunteman Sakari Takalo-Eskolan (21.1.1945–27.8.2022), Sakarin, kuolemasta.

Yli neljäkymmentä vuotta pitkä työura Oulaisten seurakunnan palveluksessa (1968–2008) suntiona ja seurakuntamestarina loi työympäristön, jonka kautta Sakari ehti tutustua useampiin sukupolviin. Työuran taustalla oli historiallisiakin paineita, olihan mies sukujuuriensa kautta kuudennen polven työntekijä seurakunnassa.

Työura haudankaivajana alkoi jo 17-vuotiaana isän apuna, jolloin hän kaivoi ensimmäisen haudan. Lapio ja rautakanki tulivat tutuiksi vuosikymmenten varrella, sillä lähes Sakarin työuran loppuun asti haudat kaivettiin lapiolla. Kirkkotarha oli Sakarille rakas paikka, jossa työskennellessään hän tapasi paljon myös paikkakunnalta poismuuttaneita. Sakarin kohtaaminen ja yhteiset muistelut omaisista ja suvusta ovat painuneet lähtemättömästi monen vierailijan mieleen. Suntion kiireistä työaikaa ovat aina olleet juhlapyhät ja viikonloput. Tästä esimerkkinä on eräs kesäinen päivä, jolloin hän hoiti kuudet häät, joista yhdet olivat hänen omansa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.