Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Huu­maus­ai­ne­ri­kol­li­suut­ta val­vot­tiin te­hos­te­tus­ti Jo­ki­laak­sois­sa: Ri­kok­sia kir­jat­tiin Ou­lai­sis­sa, Yli­vies­kas­sa, Ni­va­las­sa, Ka­la­joel­la, Haa­pa­jär­vel­lä ja Py­hä­jär­vel­lä

Poliisi valvoi ja tutki tehostetusti huumausainerikoksia Ylivieskassa ja sen ympäristökunnissa tammi- ja helmikuussa.

– Vaikka poliisi ei käyttänyt toimintaan tällä kertaa kovin merkittäviä määriä työaikaa, valvonnan tuloksista on silti pääteltävissä, että sille on tarvetta nyt ja jatkossa, toteaa ylikomisario Veijo Alavaikko Oulun poliisilaitokselta.

Huumausainerikoksia poliisi paljasti 13, käyttörikoksia seitsemän ja huumausaineiden käyttöön liittyviä rattijuopumuksia kuusi. Valvonta ja tutkinta painottuivat enemmän myynnin kuin käyttäjien paljastamiseen. Lisäksi poliisi muun muassa takavarikoi suhteellisen suuria määriä huumausaineita sekä käteistä rahaa, teki ampuma-aseisiin liittyviä toimenpiteitä ja otti kiinni etsintäkuulutettuja henkilöitä. Poliisi kirjasi rikoksia Ylivieskassa, Oulaisissa, Nivalassa, Kalajoella, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

– Koska osa paljastuneista tapauksista on vielä tutkinnassa, poliisi ei tässä vaiheessa anna niistä yksityiskohtaisia tietoja, Alavaikko linjaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.