Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Hyd­rau­liik­ka­öl­jyä levisi ym­pä­ris­töön Py­hä­joel­la – sie­nes­tys­tä ja mar­jas­tus­ta alueel­la kan­nat­taa välttää

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksella oli pieni öljyvahinkotehtävä Pyhäjoen Mäkikankaan tuulipuiston alueella tiistaina kello 10.44 alkaen.

Tarkempi paikka on Mäkikankaan tuulipuistossa, voimala numero kymmenen Seppä-Matin tien läheisyydessä.

Tuulivoimalasta oli rikkoutumisen vuoksi vuotanut hydrauliikkaöljyä arviolta joitakin kymmeniä tai korkeintaan sata litraa ympäristöön. Tarkempi määrä selviää huoltotöiden alettua.

Öljy on valunut voimalan konetilasta ylhäältä, joten osa siitä on pisaroitunut ja levinnyt ympäristöön noin 200 metrin säteelle voimalasta.

Asia on hyvä huomioida esimerkiksi marjojen ja sienien keräämisessä alueelta. Kohteessa toimiva urakoitsija asentaa asiasta tiedottavat kyltit alueelle, jolla voi olla öljypisaroita.

Pelastustoimi imeytti näkyvillä olevat öljyt voimalan lähettyviltä ja maastosta. Lisäksi läheisiin ojiin asennettiin imeytyspuomeja.

Pelastuslaitoksella ei ole tehtävästä enempää tiedotettavaa. Torjunta- ja jatkotoimenpiteiden vastuu on siirretty kohteen edustajalle