Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

”Jos ei omat haaveet ole niin isoja, että päätä huimaa, niin haa­vei­le vielä isom­min!” Näin tuumaa ou­lais­te­lais­juu­ri­nen pe­li­alan me­nes­ty­jä Jukka Jylänki

Oulainen

Oulaisten lukion käynyt Jukka Jylänki, pohtii nyt aikuisiällä, että kotiin laitettu tietokone oli aikoinaan ratkaiseva tekijä hänen uravalinnallaan. Jylänki oli kiinnostunut muun muassa matematiikasta, mutta koneen myötä hän innostui graafisesta maailmasta.

Kuviot alkoivat syntyä algoritmien ja matemaattisten mallintamisten myötä. Ne johtivat myöhemmin siihen, että Jylänki yhdisteli ohjelmointiprojekteihinsa tekoälyä ja teki shakkipelin, jolle ei enää itsekään pärjännyt.

Hän on pystynyt tarkastelemaan vanhoja matemaattisia, ratkaisemattomia ongelmia, uusin silmin ja luomaan käytännön ratkaisuja. Tällainen syntyi esimerkiksi tavaroiden pakkaamiseen liittyviin haasteisiin kiteytyneestä ongelmasta, jonka Jylänki pystyi ratkaisemaan matemaattisten menetelmien avulla.

Jylängin laajaan työuraan mahtuu jo tähän mennessä paljon. Hän on johtotehtävissä nimekkäissä yrityksissä, joihin ovet ovat avautuneet usein niin, että Jylänkiä on kysytty töihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin