50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jos haluaa oppia, tapoja on kan­sa­lais­opis­tos­ta mo­ni­muo­to-opis­ke­luun

Nyt on juuri se aika, jolloin voi tehdä linjauksia omasta kehittymisestään ja uravalinnoistaan.

Uuden oppiminen pitää vireänä. Onnistumisen ilo on moninkertainen, kun kykenee tekemään jotain sellaista, uutta ja erilaista, jota ei ole aiemmin osannut. Siksi oppiminen on läpi elämän kantava voima, jota kannattaa vaalia. Mahdollisuuksia on paljon, harrastusluonteisesta kehittymisestä tavoitteelliseen tutkinto-opiskeluun, täydennyskouluttautumista unohtamatta.

Elinikäisen oppimisen puolesta puhuvat ja tekevät työtä kansalaisopistot. Kursseille ja luennoille pääsevät kaikenikäiset. Mikä parasta, pelätyt euroleikkaukset eivät olleet niin radikaaleja, että ne olisivat vieneet alueellamme toimivat opistot liian ahtaalle. Uusin ideoin ja toteuttamismenetelmin laadukasta kansalaisopistotyötä voidaan jatkaa.

Oppimista ja opiskelua. Tällä viikolla käynnistyivät jo ensimmäiset hakumahdollisuudet koulutuksiin, joista voi saada itselleen vaikkapa uuden ammatin. Ammattikorkeakoulujen yhteishaun aika on tammikuussa, joten nyt on juuri se aika, jolloin voi tehdä linjauksia omasta kehittymisestään ja uravalinnoistaan. Alueellamme on vahvaa ammattikorkeakouluopetusta, joten merta edemmäs kalaan ei tarvitse lähteä tässäkään asiassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin