Tuulimyllyjä kuuntelemassa: Kahen Ka­ha­vit: Montako toi­mit­ta­jaa mahtuu Me­ri­jär­ven tuu­li­voi­ma­lan rungon sisälle yh­tiö­mie­hen kanssa?

Nyt puhuttaa: Ou­lais­ten var­hais­kas­va­tus­joh­ta­ja sai pu­he­lin­vyö­ryn Pa­pin­ka­dun ryh­mik­seen tu­tus­tu­neil­ta: "Huo­neis­to on ter­veys­tar­kas­ta­jan tar­kas­ta­ma"

Jouk­ko­ro­kot­ta­mi­set alkavat Raahen alueel­la: 75–79-vuo­tiai­den ro­kot­ta­mi­nen alkaa vii­kol­la 13

Kaikki Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymään saapuvat rokotteet käytetään viipymättä ja jokainen koronarokotteen haluava saa lopulta rokotteen, Rasista viestitetään.
Kaikki Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymään saapuvat rokotteet käytetään viipymättä ja jokainen koronarokotteen haluava saa lopulta rokotteen, Rasista viestitetään.
Kuva: VESA JOENSUU

75–79-vuotiaiden kansalaisten joukkorokottaminen käynnistyy viikolla 13.

Joukkorokottaminen koronavirustautia vastaan käynnistyi Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä tänään ja kiinnostus rokotuksiin on ollut suurta.

Rokottaminen hoidetaan kahdessa linjassa: alle 70-vuotiaat rokotetaan Astra Zenecan rokotteella ja yli 70-vuotiaat Pfizerin ja Modernan rokotteella. Alle 70-vuotiaat rokotetaan riskiryhmäperusteisesti ja yli 70-vuotiaat ikäjärjestyksessä vanhimmista alkaen.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toiminta-alueella asuu noin 1900 yli 80-vuotiasta, joten heidän rokottaminen vie nykyisellä tahdilla viikkoon 12 saakka. Rokottamistahtiin vaikuttaa rokotteiden saatavuus.

75–79-vuotiaiden rokottaminen alkaa viikolla 13 ja kun tämä ryhmä on käyty läpi, ovat vuorossa 70–74-vuotiaat.

Kaikkien edellä mainittujen ikä- ja riskiryhmien kohdalla uusia rokoteaikoja annetaan sitä mukaa kun hyvinvointikuntayhtymä saa rokotteita. RAS tiedottaa välittömästi, kun uusia rokotteita ja rokotusaikoja on taas tarjolla. Kaikki alueelle saapuvat rokotteet käytetään viipymättä ja jokainen koronarokotteen haluava saa lopulta rokotteen.