Aluevaaliehdokkaat 2022: Katso listoja Poh­jois-Poh­jan­maan alue­vaa­li­eh­dok­kais­ta

Vaalikone: Alue­vaa­lit lä­hes­ty­vät – Katso alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Kaksi uutta ta­paus­ta Haa­pa­ve­del­lä, Poh­jois-Poh­jan­maal­la on ra­por­toi­tu 49 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – alue on siir­ty­nyt taas epi­de­mian kiih­ty­mis­vai­hee­seen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi tiistaina 807 uudesta koronatartunnasta koko maassa. Suomessa on raportoitu maanantain jälkeen kolme uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi asian tiistaisessa kokouksessaan.

Ryhmän mukaan koronatartuntojen määrä ja ilmaantuvuus kasvavat Pohjois-Pohjanmaalla, mutta tilanne ei toistaiseksi ole heijastunut huolestuttavasti sairaalahoidon tarpeeseen. Uusia rajoituksia tai suosituksia ei ole toistaiseksi tulossa.

Koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan tartuntoja todetaan pitkälti rokottamattomassa väestössä ja etenkin sairaalaan joutuvat koronapotilaat ovat pääosin rokottamattomia.

– Nyt onkin korkea aika ottaa rokote, ellei sitä ole vielä tehnyt, Nevala painottaa tiedotteessa.

Täyden koronarokotesarjan on saanut 75,4 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista. Ilman täyttä suojaa on noin 87 000 rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä.

Noin 90 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan koronatartunnoista saadaan jäljitettyä. Viime viikolla noin puolet tartunnoista oli lähtöisin perheistä.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan liikkeellä ei ole nyt laajoja tartuntaketjuja, jotka muodostaisivat riskin tilanteen huonontumiselle.

Koko maassa 807 uutta tapausta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi tiistaina 807 uudesta koronatartunnasta koko maassa.

Suomessa on raportoitu maanantain jälkeen kolme uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä Suomessa päivitetään jälleen keskiviikkona, maanantaina hoidossa oli 226 koronapotilasta, josta 29 oli tehohoidossa.

Pohjois-Pohjanmaalla raportoitiin tiistaina 49 uudesta koronatartunnasta. Oulussa todettiin 32 tartuntaa. Kolme uutta tartuntaa on Kempeleessä, Kuusamossa, Pyhännällä ja Ylivieskassa. Kaksi tartuntaa todettiin Haapavedellä ja Pyhäjärvellä sekä yksi Utajärvellä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa vähemmän kuin viisi koronapotilasta oyskorona-sivuston mukaan. Maanantaina potilaita oli vielä kuusi.

Pohjois-Pohjanmaalla toisen koronarokotteen on saanut 75,4 prosenttia yli 12-vuotiaista. Ensimmäinen rokote on annettu 83,8 prosentille.

Juttua muokattu kello 21.39: Lisätty tieto alueen siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen.