Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ka­la­joel­la pe­las­tus­lai­tos­ten ja Pe­las­tus­opis­ton kou­lu­tus: "Kou­lu­tuk­sen vuoksi pe­las­tus­lai­tos­ten ajo­neu­vo­ja on liik­keel­lä Ka­la­joen ym­pä­ris­tös­sä"

Vastaava HCP-kenttäharjoitus järjestettiin huhtikuussa 2022 Oulussa.
Vastaava HCP-kenttäharjoitus järjestettiin huhtikuussa 2022 Oulussa.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos

Kalajoen suunnalla on kolmen päivän ajan liikkeellä normaalia runsaammasti pelastuslaitosten ja Pelastusopiston ajoneuvoja.

– Kalajoella järjestetään Pelastusopiston suunnittelema kolmipäiväinen koulutus, johon osallistuu Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun pelastuslaitosten henkilöstöä. Koulutus alkaa tiistaina ja jatkuu torstaihin, Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen viestinnän asiantuntija Päivi Kääntä-Piispanen tiedottaa.

Hän kertoo, että koulutuksen tavoitteena on muun muassa harjoitella suurtehopumpun (HCP-pumppu) käyttöä kenttäolosuhteissa.

– Joukkueen käyttämät suurtehopumput on hankittu Pohjois-Suomeen EU-hankerahoituksen avulla. Harjoituksen yhtenä tavoitteena onkin valmistautua syksyn EU-sertifiointiharjoitukseen Puolaan. HCP-pumppuja voidaan hyödyntää tulvivilla alueilla veden pumppaukseen sekä esimerkiksi veden kuljetukseen metsäpaloissa. Moduuleja voidaan tarvittaessa lähettää myös kansainvälisiin tehtäviin.

Pohjoisen Suomen pelastuslaitokset ovat koonneet HCP-pumppausmuodostelman eli henkilöstön pumppujen operoimiseen ylläpitämästään Arctic Rescue Teamista (ART).