Katso kuvagalleria: Ou­lais­ten Jou­lu­maas­sa heräsi jou­lu­mie­li

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ka­la­joen mat­kai­lu vah­vas­sa kas­vus­sa – viime vuoden re­kis­te­röi­dyt yö­py­mi­set li­sään­tyi­vät 15 pro­sen­til­la

Uusimpien matkailutilastojen mukaan Kalajoen matkailu on vahvassa kasvussa, tiedottaa Visit Kalajoki. Tammi–joulukuussa 2021 Kalajoella oli yhteensä 267 000 rekisteröityä yöpymistä, mikä tarkoittaa noin 15% kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Majoitusmyynti kasvoi 18%:lla, yhteensä 7,3 miljoonan tasosta 8,6 miljoonan euron tasoon. Vuonna 2019 majoitusmyynti oli 6,9 miljoonaa euroa ja rekisteröityjä yöpymisiä oli 234 000, joten matkailuluvut ovat selkeästi edellä myös aikaa ennen koronaa.

Syys–joulukuun välisenä aikana puolestaan yöpymisten määrä kasvoi edellisestä vuodesta puolella ja majoitustulot 25%:lla.

– Matkailutilasto raportoi rekisteröityjen yöpymisten kasvua, mutta matkailijoita on alueella paljon enemmän, koska Kalajoella vierailee runsaasti päiväkävijöitä. Tahtotilamme on kauden pidentäminen kohti ympärivuotista matkailukohdetta ja suunta on nyt oikea, sanoo Kalajoki Matkailuyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Seija Vesala tiedotteessa.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.