Kol­mi­sen­kym­men­tä henkeä val­mii­na pu­ke­maan kamp­peet nis­kaan, kun tilanne on päällä

Jari Meriläisen mukaan Haapaveden VPK:n hälytysosasto on todella vahva. Mukaan on tullut hyvin myös nuorta väkeä. VPK-lainen Martti Kivivuori pitää tärkeänä sitä, että sopimuspalokuntien liitto ja pelastuslaitokset tukevat vahvasti sopimuspalokuntia.
Jari Meriläisen mukaan Haapaveden VPK:n hälytysosasto on todella vahva. Mukaan on tullut hyvin myös nuorta väkeä.
Jari Meriläisen mukaan Haapaveden VPK:n hälytysosasto on todella vahva. Mukaan on tullut hyvin myös nuorta väkeä.

Haapaveden VPK:n hälytysosastossa on tällä hetkellä noin kolmekymmentä henkilöä. Aktiivisia heistä on yli 20.

–Hälytysosasto on hyvinkin vahva. Isommatkin tapahtumat pystytään hoitamaan. Väkeä on vielä, ja mukaan on tullut myös nuorta väkeä. Meillä porukka ei onneksi vielä ole eläkeikäistä, Haapaveden VPK:n puheenjohtaja Jari Meriläinen totesi.

Edellytykset hälytystehtävien hoitoon ovat hänen mukaansa todella hyvät myös kalustoa tarkastellessa.

–Se on viimeisen päälle. Saadaan hakea tosi isoja kaupunkeja, että kaluston määrä ja laatu on parempaa, Meriläinen huomautti.

Hän kiitteli erityisesti VPK:laisten perheitä. Kuuluminen VPK:hon vaatii paljon koko porukalta.

Haapaveden VPK juhli lauantaina 80-vuotisjuhliaan. VPK:laiset saivat Pohjois-Suomen pelastusliiton ansiomerkkejä. Ansiomitali luovutettiin Tarmo Mäkikankaalle, Ilkka Hatulalle ja Hannu Mellinille. Ensimmäisen luokan ansiomitalin saivat Jarmo Mustapää, Seija Mäkinen, Markku Ollanketo, Matti Ukonaho, Tero Vanhatalo ja Jyrki Majuri. Ansioristi annettiin Aulis Kilpeläiselle ja Jari Meriläiselle. Ensimmäisen luokan ansioristin sai Martti Kivivuori.

Ansiomerkkien saajien puolesta kiitossanat lausui Martti Kivivuori. Hän korosti sitä, että haja-asutusalueet tarvitsevat VPK-laisia.

–Sopimuspalokuntien liiton ja pelastuslaitosten pitää tukea mahdollisimman vahvasti sopimuspalokuntia, jotta meillä on reserviä lähteä tehtäviin. Omalla väellä on tänä päivänä kova sana saada liikkeelle 15-20 henkeä. Monelta työpaikalta ei irrota samalla lailla pois kuin ennen, Kivivuori totesi.