Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Komp­ro­mis­si­rat­kai­su hy­väk­syt­tiin, jat­kos­sa Raahen kou­lu­verk­koa tar­kas­tel­laan vuo­sit­tain

Raahen kaupunki tarkastelee kouluverkkoaan jatkossa vuosittain talousarvioprosessin yhteydessä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi äänin 27–16 kouluverkkoa koskevan kompromissiratkaisun, joka ei tässä vaiheessa lakkauta yhtään koulua.

Päätöksen mukaan kouluyksikön toiminnan lakkauttaminen tuodaan lautakuntien päätöksentekoon sitten, kun se on tulevaisuuslautakunnan näkemyksen mukaan pedagogisesti tai rakennetun ympäristön lautakunnan näkemyksen mukaan koulutilojen kunnon takia tarkoituksenmukaista.

Keskusta esitti ryhmäpuheenvuorossa, että suljettaville kouluille ei määritellä vuosilukuja, mutta koulujen oppilasalarajaksi asetetaan 40 oppilasta vuosiluokilla 0–6, ja lakkautuspäätöksiä tehtäessä huomioidaan myös koulukiinteistön kunto.

– Erityisesti asetettavalla oppilasalarajalla saataisiin selkeämpi määrittely valmistelua ja mahdollista myöhempää päätöksentekoa varten, perusteli Kristiina Mutka-Leinonen keskustaryhmän esitystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.