Katso video: Jää­tans­si­näy­tök­sen kooste Ou­lais­ten esi­tyk­ses­tä

Vaalikone auttaa valinnassa: Vertaa nä­ke­myk­siä­si eh­dok­kai­den aja­tuk­siin

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­ro­na­nyrk­ki: Sai­raa­la­kuor­mi­tus on ta­saan­tu­mas­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la – suo­si­tuk­siin ei kui­ten­kaan muu­tok­sia

Sairaalakuormitus koronan vuoksi Pohjois-Pohjanmaan sairaaloissa ja vuodeosastoilla osoittaa merkkejä tasaantumisesta, kertoo alueellinen koordinaatioryhmä eli koronanyrkki.

Sairaalakuormitus koronan vuoksi Pohjois-Pohjanmaan sairaaloissa ja vuodeosastoilla osoittaa merkkejä tasaantumisesta, kertoo alueellinen koordinaatioryhmä eli koronanyrkki.

Tiistaina kokoontunut koronanyrkki ei linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin. Esimerkiksi maskisuositukset sekä suositus etä- ja lähityön yhdistämisestä pidetään yhä  voimassa.

Koronaa on edelleen liikkeellä paljon Pohjois-Pohjanmaalla. Tilanne on näkynyt maaliskuun ajan myös alueen sairaalakuormituksessa. Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla potilasmäärät ovat säilyneet viikon ajan yhteensä noin 60 potilaan tuntumassa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat taittuneet takaisin alkuvuoden noin 15 päivittäisen potilaan tasolle. Tehohoidon potilasmäärät eivät ole nousseet.

Koronapotilaiden määrän lisäksi terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot ja sijaisten saamisen vaikeus haastavat yhä terveydenhuoltoa.

Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että epidemia-ajan turvallisuusohjeet riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta ovat edelleen tärkeitä epidemian hillitsemiseksi.

Rokotusten ottaminen on erityisen tärkeää koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, eli esimerkiksi ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille.