Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ko­ronapas­si­jo­no ruuh­kau­tui Ou­lai­sis­sa: "Ruuh­kaa saatiin pu­ret­tua, ja lo­put­kin passia odot­ta­vat saavat sen ensi viikon aikana"

Oulainen

Koronapasseille on nyt kysyntää. Kaksi tai kolme koronarokotetta ottanut, voi ladata koronapassin Omakanta-verkkopalvelusta. Omakantaan pääsee kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Haasteeksi on muodostunut se, ettei henkilöltä löydy tunnistautumiseen tarvittavaa tunnusta tai varmennetta. Lisäksi ongelmana voi olla sekin, ettei käytössä olevaan puhelimeen voi koronapassia ladata eikä käytössä ole tulostinta, jolla koronapassin voisi tulostaa.

Kaupungeissa ja kunnissa tilanteeseen on varauduttu.

– Henkilöt, jotka eivät ole hankkineet verkkopankkitunnuksia, joutuvat tulostuttamaan koronapassin kaupungin toimesta. Meillä on ollut käytössä kaksi työasemaa, joista tätä tulostuspalvelua on annettu, Oulaisten kaupungin johtava lääkäri Harri Pennanen kertoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin