-

Kyllä pöy­däs­sä mämmiä olla pitää – ny­ky­ajan mäm­mi­mal­lis­to kurvaa pöytiin eri kas­tik­keil­la höys­tet­ty­nä

Mämmi on sellainen ruoka, josta joko pitää tai sitten ei. Hämeestä lähtöisin oleva imellytetty ruisjauhopaistos on ollut perinteinen pääsiäisruoka jo satoja vuosia.

Mämmi on sellainen ruoka, josta joko pitää tai sitten ei. Hämeestä lähtöisin oleva imellytetty ruisjauhopaistos on ollut perinteinen pääsiäisruoka jo satoja vuosia.

Tilaajille
Tilaajille
Siikajoki/Ruukki

Pahvisessa ropposessa olevaa mustanpuhuvaa paistosta syödään Suomessa pari miljoonaa kiloa joka kevättalvi. Miksi ihmeessä?

– Mämmi on hyvää. Siinä on makua ja se on terveellistäkin, kun se on tehty rukiista. Kun mämmi on imelletty, on se mahallekin terveellistä pitkän kypsymisajan vuoksi, kiteyttää mämmin ystävä Annikki Turusenaho ja koukkaa lusikalla aimo annoksen mämmiä lautaselleen.

Päälle hän lorauttaa kermaa ja punaista maitoa, ja se on Turusenahon mielestä ainoa oikea tapa syödä mämmiä. Sokeria hän ei pinnalle ripottele, koska mämmissä on tarpeeksi makeutta ilmankin.

Kerma kuuluu mämmin höysteeksi, Annikki Turusenaho sanoo. Hän muistelee maistaneensa äidin tekemää mämmiä ensimmäisen kerran 4–5-vuotiaana.
Kerma kuuluu mämmin höysteeksi, Annikki Turusenaho sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.