Katso kuvagalleria: Ou­lais­ten Jou­lu­maas­sa heräsi jou­lu­mie­li

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lah­joi­tuk­sia ker­ty­nyt yli 600 000 euroa: Mik­ro­yrit­tä­jyy­den pro­fes­suu­rin rek­ry­toin­ti käyn­nis­tyy al­ku­vuon­na, Kerttu Saa­las­ti Ins­ti­tuu­tin kautta hyötyy koko alue

Oulainen

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun uutta mikroyrittäjyyden professuuria varten on saatu lahjoitusvaroja yli 600 000 euroa, mikä varmistaa professuurin toteutumisen seuraavalle viidelle vuodelle. Professuurin rekrytointi käynnistyy alkuvuonna 2023.

Alle 10 henkeä työllistävät mikroyritykset ovat yrityskenttämme laaja perusta, sillä Suomen yrityksistä jopa 94 prosenttia on mikroyrityksiä. Mikroyrityksissä on neljännes Suomen kaikkien yritysten työpaikoista. Oulun yliopisto on vastannut opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallisen tehtävästä vuoden 2021 alusta lähtien.

Perustettava professuuri vahvistaa mikroyrittäjyyden tutkimusta, koulutusta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kytkee Oulun yliopiston entistä tiiviimmin alan kansainväliseen tutkimusverkostoon ja luo mahdollisuuksia olla mukana kehittämässä mikroyrittäjyyden edellytyksiä koko Euroopan talousalueella. Professuuri lisää ymmärrystä myös uusista yrittämisen muodoista sekä edistää mikroyritysten ja yksinyrittäjien jatkuvaa oppimista ja kehittymistä.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.