Musiikkimaistiaisia: Kahen Ka­ha­vit: "En kai minä mikään ju­ke­bo­xi ole!" -Toi­mi­tuk­sen mu­siik­ki­ma­ku on melko laaja kä­si­tys, ar­vaat­ko kenen fa­ni­ku­va on Helin työ­pöy­däl­lä?

Yllätys pellossa: "Alkoi tuntua siltä, että ky­sees­sä on jotain pä­re­kat­to­nau­lo­ja suu­rem­paa" Näin kuvaa 115 so­ta-ai­kais­ta kra­naat­tia Ou­lai­sis­ta pel­los­ta löy­tä­nyt Veli Pekka Saari

Kurkistus Papinkadulle: Pik­ku-Met­so avat­tiin, vä­li­ai­kai­nen päi­vä­ko­ti ei poista päi­vä­hoi­to-on­gel­maa Ou­lai­sis­ta

Tilaajille

La­ki­sää­tei­nen ko­tout­ta­mis­oh­jel­ma pyrkii käy­tän­nöl­li­syy­teen Raahen seu­tu­kun­nas­sa

Raahe

KotoNeuvo-toiminnan ja monikielisen neuvonnan kehittämistä ja käynnistämistä, kommunikaatioita helpottavien kuvakorttien kehittämistä, rasismin ja syrjinnänvastaisten tapahtumien järjestämistä sekä harrastuksia esittelevien tapahtumien kehittämistä. Muun muassa tällaisia toimenpiteitä esitetään vasta valmistuneessa Raahen Seutukunnan kotouttamisohjelmassa. Projektikoordinaattori Sonja Sulkakoski sanoo, että tuoreesta kotouttamisohjelmasta on pyritty tekemään käytännöllinen työkalu. Tähän on päästy laatimalla ohjelma uudella tavalla.

– Ohjelmassa ei vain kuvailla jo olemassa olevia palveluita vaan olemme pohtineet, mitä seutukunnalta puuttuu ja keskittyneet niihin kehittämistoimenpiteisiin, jotta meillä olisi oikea strateginen työkalu. Jos vaan tyydytään siihen, mitä on olemassa, ei tule helposti miettineeksi asioita, mitä pitäisi kehittää.