Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Maa­kun­nan ko­ro­na­nyrk­ki: Koronaa liik­keel­lä paljon, sai­raa­lois­sa ei kui­ten­kaan huo­les­tut­ta­vaa kuor­mi­tus­ta – Ro­ko­tuk­sia syytä hakea edel­leen

Omikron-variantti on nyt valtavirus myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Koronavirusta on Pohjois-Pohjanmaalla yhä liikkeellä paljon, mutta tauti sairastetaan valtaosin lievänä eivätkä sairastumiset heijastu huolestuttavalla tavalla sairaalahoitoa tarvitsevien määrään.

Näin summasi tiistaina jälleen kokoontunut alueellinen koronanyrkki eli koordinaatioryhmä.

Ryhmä totesi maakunnan epidemian jatkuneen helmikuun alkuun tultaessa tasaisena.

Omikron-variantti on nyt valtavirus myös Pohjois-Pohjanmaalla. Vaikka uusi virusmuunnos tarttuu herkemmin myös rokotettuihin henkilöihin, antavat rokotukset edelleen hyvän suojan erityisesti vakavaa tautimuotoa vastaan, ryhmä totesi.

– Ei voida siis ajatella, että uuden virusvariantin myötä rokotuksia ei kannattaisi ottaa. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronaviruksen riskiryhmään kuuluville, joihin lukeutuvat muun muassa ikäihmiset sekä ylipainoiset henkilöt, sanoo kokousta johtanut OYSin vs. hallintoylilääkäri Kati Ojala tiedotteessa.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa ollut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitus päättyi tammikuun loppuun.

Tilaisuuksia voi nyt järjestää niin sisä- kuin ulkotiloissakin, mutta terveysturvallisesti ja siten, että asiakkaiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Lue lisää: Koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset poistuivat, mutta tartuntojen hillintätoimet jatkuvat suunnilleen entisenlaisina

Tiistaisessa kokouksessaan koordinaatioryhmä linjasi myös muutoksesta yksityistilaisuuksia koskevaan suositukseen. Tilaisuuksia voi järjestää, mutta edelleen mahdollisimman pienimuotoisesti.

– Keskeinen viesti on, että yhteiskuntaa halutaan avata, mutta samalla toimijoiden ja yksilöiden vastuu korostuu. Kaikissa kohtaamisissa on edelleen syytä toimia vastuullisesti viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, Ojala toteaa.

Myös alueella voimassa olevia suosituksia maskien käytöstä, etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä on edelleen tärkeää noudattaa. Sairaana ei tule lähteä ihmisten ilmoille, vaan on tärkeää sairastaa kotona.