Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Met­sä­hal­li­tuk­sen syys­is­tu­tuk­set ovat käyn­nis­sä – Pau­la-myrs­kyn vil­je­ly­räs­tit saadaan tänä vuonna val­miik­si

Metsän istutus, taimi, hakkuu, kesätyö
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Metsähallitus tekee parhaillaan puuntaimien syysistutuksia Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Metsähallituksen syysistutukset alkoivat elokuun puolivälissä ja kestävät syyskuun puoliväliin.

Pohjanmaa-Kainuun alueella istutetaan tänä vuonna noin 8,5 miljoonaa puuntainta, joista syksyllä maahan pääsee viidennes eli noin 1,7 miljoonaa tainta.

"Taimia istutetaan pari miljoonaa enemmän kuin tavallisesti."

Tämän vuoden taimimäärä on tavanomaista suurempi, sillä Paula-myrskyn kaatamat metsät Koillismaalla ja Ylä-Kainuussa ovat nyt avohakkuualojen tapauksessa myös istutusten kohteena.

– Viime vuonna tehtiin myrskyn takia poikkeuksellisen paljon maanmuokkauksia ja iso osa siitä alasta istutetaan tämän kesän ja syksyn aikana. Taimia istutetaan pari miljoonaa enemmän kuin tavallisesti. Paula-myrskyn viljelyrästit saadaan tänä vuonna hoidettua loppuun, kertoo metsänhoitopäällikkö Tarmo Myllymäki Metsähallituksen tiedotteessa.