Kahden tunnin kierroksella: Katso li­ve­tun­nel­maa: Ou­lais­ten Vil­li­per­jan­tai yh­dis­tää kult­tuu­rin ja kau­pal­li­suu­den –Mistä ihmiset ta­pah­tu­mas­sa tyk­kää­vät?

Uutta ja päivittyvää tietoa: Katso Kalevan hir­vi­las­ku­ris­ta tuoreet saa­lis­mää­rät – Poh­jois-Poh­jan­maal­la hir­vi­jah­ti jatkuu, mutta vielä va­jaal­la teholla

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mie­li­pi­de: Ilkka Repo pal­jas­taa kir­joi­tuk­ses­saan – mitä suu­rem­mat tulot työn­te­ki­jäl­lä, sitä enemmän hänelle kor­va­taan työ­mat­kois­ta, koska hänellä on suu­rem­pi li­sä­ve­ro­pro­sent­ti

Auto on pakollinen kulkuväline, jos työmatkaa on pitkälti. Kirjoittajan mielestä työmatkakulut kohdistuvat eri tavalla eri tuloluokissa oleviin.
Auto on pakollinen kulkuväline, jos työmatkaa on pitkälti. Kirjoittajan mielestä työmatkakulut kohdistuvat eri tavalla eri tuloluokissa oleviin.
Kuva: Teija Soini

Kevään ja kesän aikana olemme saaneet kokea monenlaisia asioita, jotka ovat vaikuttaneet elintasoomme ja ovat hankaloittaneet selviytymistä jokapäiväisessä arjessamme. Ruoan hinta on noussut merkittävästi ja nousee jatkossa aina vain enemmän ja enemmän Ukrainan sodan johdosta. Ruoan hinnan nousu koskettaa kaikkein eniten pienituloisiin ja lapsiperheisiin. Vaatteiden hintojen sanotaan nousevan hyvin paljon tulevan syksyn ja talven  aikana. Myös tämä iskee eniten lapsiperheisiin, koska lapset kasvavat koko ajan ja vaatteita on uusittava kasvun myötä halusi tai ei.

Lapsille ja nuorille harrastukset ovat tärkeitä sosiaalisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Mielihyvän lisäksi lapset ja nuoret oppivat uusia taitoja ja liikunnallisilla harrastuksilla pysyy keho kunnossa ja terveempänä. Kun perheessä rahat eivät riitä kunnolla edes välttämättömiin menoihin, niin maksullisiin harrastuksiin osallistumisiin ei raha riitä. Useissa harrastuksissa myös harrastusvälineet maksavat.