Muistoista: Raahen vanhan lim­sa­teh­taan elo jatkui Ou­lai­sis­sa – ­van­ho­ja pulloja löytyy vielä

Toimituksessa tonttuiltiin: Kahen Ka­ha­vit: Millä kri­tee­reil­lä voi saada Vuoden ou­lais­te­lai­nen -tit­te­lin? Kumpi voittaa lauan­tai­na, Kärpät vai HIFK?

Mu­siik­ki­vii­koil­la lauan­tai­na: Tangon juh­la­me­nos­sa mukana tuttuja kasvoja alueel­tam­me, or­kes­te­ris­sa soit­ta­vat Hen­na-Mai­ja Van­ne­maa ja Ammi Autere

Oulainen

Oulaisten 35. Musiikkiviikkojen kahdeksannessa konsertissa lauantaina 13. marraskuuta sukelletaan syvälle Buenos Airesin kortteleihin ja samalla suomalaiseen sielunmaisemaan kun Merkuriussalin valloittaa ainutlaatuinen tango-orkesteri Pirttilahti Tango Experience.

Argentiinalaisen säveltäjän ja tangon uudistajan Astor Piazzollan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Juhlavuotta kunnioittaakseen orkesteri soittaa Piazzollan teoksia ja argentiinalaisia tangoklassikoita, mutta myös omia suomenkielisiä sävellyksiään. Neljä vuotta sitten perustetun parinkymmenen soittajan kokoonpanossa aidon argentiinalaisen soinnin takaavat instrumentit bandoneon, viulu, sello, kontrabasso ja piano.

Orkesteria johtaa kansainvälisen bandoneonkilpailun voittajan ja Vuoden 2020 harmonikkataiteilijana palkittu Sami Pirttilahti.

Solisteina laulavat upeaääninen tenori Harri Kaitila sekä taitava ja hurmaava Jonna Pirttijoki. Pirttilahti Tango Experience tavoittelee tangon äärisävyjä ja tarjoaa yleisölleen elämyksen. Voimakas, herkkä, röyhkeä ja hauras – tätä kaikkea on Pirttilahti Tango Experience.

Kokoonpanossa soittavat nettitietojen perusteella seuraavat henkilöt:

Bandoneon: Sami Pirttilahti, Henna-Maija Vannemaa, Pasi Nurmi, Jere Kontiainen, Anna-Kaisa Heikkilä, Jonna Pirttijoki, Seppo Lankinen, Jarmo Tinkala

Viulu: Noora Nietosvuori-Nummi, Ammi Autere, Roope Kivimaa, Kristiina Penttinen, Heli Nurminen, Jarkko Peltola

Sello: Katariina Kumpulainen

Kontrabasso: Hannu Heiniluoma

Piano: Ville Westergård