Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Katso 50 kuvaa: Wanhan Woiman Jou­lu­maa-ta­pah­tu­mas­ta

Etsi ehdokas: Pre­si­dent­ti­vaa­lien vaa­li­ko­ne on avattu

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Nais­kuo­ro Välke kon­ser­toi sun­nun­tai­na Yli­vies­kas­sa

Naiskuoro Välke
Naiskuoro Välke
Kuva: Jarmo Tyyskä

Musiikkineuvos Tapani Tirilän johtama Naiskuoro Välke konsertoi Ylivieskan Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ensi sunnuntaina.

Vuonna 2008 perustetussa kuorossa laulaa 30 naista, jotka asuvat eri puolilla Suomea ja kokoontuvat kuukausittain viikonvaihdeleirille Oulaisiin.

Tapani Tirilä päätti 50 vuotta jatkuneen Oulaisten Nuorisokuoron johtamistyön viime syksynä. Välkkeen laulajista lähes kaikki ovat entisiä Oulaisten nuorisokuorolaisia. Niinpä kuorosta on tullut Oulaisten Nuorisokuoron jatkumo.

Kuoro on valittu Suomen Naiskuoroliiton vuoden kuoroksi vuonna 2015. Kansainvälistä menestystä on saatu Interkultur-järjestön kilpailuissa: neljä kultaista diplomia ja kaksi sarjavoittoa.

Monin tunnustuksin palkittu Tapani Tirilä on johtanut vuosikymmenien kuluessa Nuorisokuoron lisäksi Pyhäjokilaakson Mieslaulajia 15 vuotta ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardensia 20 vuotta sekä viime vuosina myös Seniorimieslaulajia.

Ylivieskan konsertissa kuullaan eri aikakausien hengellistä musiikkia, säveltäjäniminä muun muassa W.A. Mozart ja Zoltán Kodály. Nykysäveltäjistä ovat edustettuina englantilainen John Rutter, latvialainen Ēriks Ešenvalds sekä norjalaiset Egil Hovland ja Kim André Arnesen. Tämän päivän suomalaisten säveltäjien musiikkia edustaa muun muassa Juhani Komulaisen sovitus virrestä Herraa hyvää kiittäkää. Myös ylivieskalaisen Jouko Kantolan ja Ylivieskasta lähtöisin olevan Tuomo Nikkolan sävellyksiä kuullaan.

Konsertin loppupuoli vie iltaisiin tunnelmiin. Säestäjänä toimiva kanttori Eeva Korhonen soittaa myös urkusoolon ja kuorolainen Susanna Sirviö pianosoolon.