Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Nuoren su­ku­pol­ven pehmeä lasku ti­lal­li­sek­si: Vuok­raa­mi­ses­ta maa­ti­lo­jen pe­las­tus?

Oulainen

Mitä kuuluu maatiloille nykyään? Selvitimme sisarlehtiemme kanssa, millaisia erilaisia tapoja maatilojen pidoille on olemassa. Yksi mielenkiintoinen esimerkki löytyi Kuusamosta, jossa nuori pariskunta on tilakaupan sijaan jatkanut eläintenpitoa vuokraperiaatteella. Aiheesta lisää sisemmällä lehdessä.

Pyhäjokialueella kokonaisten maatilojen vuokraaminen ei ole vielä yleistä. Näin ynnäilivät maaseutuasimiehenä Oulaisissa toimiva Pekka Nikula ja Haapaveden kaupungin alaisuudessa toimiva lomitustyönjohtaja Marjo Törmikoski, joka toimii Haapaveden lisäksi Oulaisissa ja Raahessa. Nikula ei tiedä täällä yhtään sellaista tapausta, että toimivia tiloja eläimineen olisi vuokrattuina.

Alueellamme sen sijaan vuokrausta on pelloista. Nikulan tilastojen mukaan kaikista alueemme pelloista vuokrattatuina on reilu kolmannes. Törmikoski puolestaan tietää kertoa, että alueella on lopettaneita tiloja, joiden navetta on vuokrattu toiselle toimijalle. Niissäkin tapauksissa karjat ovat kuitenkin vuokralaisten omia.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.