50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Nuoret oppivat Wanhan Woiman taitoja –Helinä Koskela kertoo kum­mi­luok­ka­toi­min­nan olevan osa Ou­lais­ten pe­rus­ope­tuk­sen kult­tuu­ri­kas­va­tus­suun­ni­tel­maa

Kansainvälisyys ja yhdessätekeminen ovat arvoja, joiden pariin kannustetaan yli sukupolvien. Nuori Woima ideoi vähän erilaistakin tekemistä, esimerkiksi aave-teemaisia tapahtumia Törmänhovin ympäristöön.

Oulainen

Wanhan Woiman rinnalle on alettu järjestäytyneesti juurruttaa toimintamuotoa, jolla nuoria innostetaan paikallisen kulttuuriperinnön pariin. Nuori Woima -hanke on saanut Rieska-Leaderilta tukea ja hankkeen käytännön tekemistä on kesästä lähtien koordinoinut Wanhan Woiman kisälli Helinä Koskela.

Ensimmäisten kuukausien aikana ideoita ja ajatuksia siitä, miten aineetonta ja aineellista kulttuurityötä nuorten parissa tehdään, on kerätty ja kehitetty.

– Wanha Woima on mukana Oulaisten harrasteakatemiassa, eli ysiluokkalaiset sekä lukion että Jedun opiskelijat voivat osallistumalla saada suoritusmerkintöjä, Koskela sanoo.

Tulevan perjantain Joulumaa-tapahtuma Perinnekeskuksen alueella on yksi toimintapaikka, jossa nuoret saavat olla mukana oppimassa ja osallistumassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin