Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ou­lais­te­lai­nen Otto Äijälä hakee ul­koi­lus­ta vas­ta­pai­noa etä­opis­ke­lul­le

Poikkeuksellinen maailmantilanne on pakottanut myös opiskelijat mukautumaan

Oulainen

Oulaistelainen Otto Äijälä, 17, on ennättänyt jatkavana lukio-opiskelijana viettää lukiolaisen normaalia arkea, mutta myös päntätä poikkeusoloissa etäyhteyksien turvin. Äijälä kertoo opintojensa edenneen kaikesta huolimatta mutkattomasti. Kokeiden arvosanat ovat olleet hyviä ja läksyt on saatu tehtyä kunnialla. Nuorelle lukiolaisopiskelijalle korona-ajan työskentelyrytmi on suonut aavistuksen verran pidemmät yöunet, kun pitkää koulumatkaa ei ole ollut tarpeen taittaa joka aamu.

– Kyllä tässä pysyy virkeämpänä, kun ei tarvi herätä niin aikaisin, hän kertoo.

Äijälä kaipaa kuitenkin jo takaisin luokkahuoneen penkille. Hän kertoo uskaltavansa väittää useiden opiskelutovereidensa tuntevan samoin. Vaikka etäopetus onkin Äijälän mielestä toteutettu onnistuneesti, hänen mukaansa tämänhetkinen järjestely vaatii yleisesti itse opiskelijalta hiukan enemmän aloitteellisuutta, jotta oppi menisi perille. Äijälä kertoo, että verkon välityksellä opiskelijat kyllä keskustelevat tunneilla, mutta eivät yhtä soljuvasti.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin