50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ou­lais­te­lais­läh­töi­nen Ida Elina esiin­tyy sun­nun­tai­na Ro­va­nie­mel­lä At­ten­tion!-pää­tös­juh­las­sa, ti­lai­suu­del­la tuetaan Uk­rai­nan sodan uhreja

Oulainen

Tänä vuonna Arctic Design Weekin päätösjuhla on rauhan asialla. Viikko huipentuu Attention! -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana 27. maaliskuuta Lordin aukiolla.

Pääsymaksuttomassa koko kansan juhlassa yleisöllä on mahdollisuus tukea Ukrainan sodan uhreja SPR:n ja Unicefin kautta. Ainutlaatuinen show myös striimataan livenä kansainväliselle yleisölle.

Lordin aukiolle rakennettava lumi- ja jäämaailma valoineen ja jääveistoksineen on täynnä Lapin lumoa ja mystiikkaa. Tälle arktiselle areenalle kansainvälinen mallitoimisto Fashion Model Agency tuottaa yhteistyössä Business Rovaniemen kanssa pohjoisen taikaa henkivän Arctic Fashion Show’n.

Arktisuuden teema näkyy kaikessa aina mallistoja, stailauksia, musiikkia sekä visuaalista ilmettä myöten. Näytöksessä nostetaan parrasvaloihin kotimaiset ja Pohjois-Suomen omat suunnittelijat ja mallit. Mukana on myös Lapin yliopiston opiskelijoiden mallistoja. Näytöksen yhtenä kantavana teemana toimii vastuullisuus ja kestävä kehitys.

ATTENTION! -juhlan tunnelman tihentää Lordi yhdessä rovaniemeläisen The Bilebändin kanssa sekä maailmanmenestystä niittänyt, moderni kanteletähti Ida Elina, joka on kotoisin Oulaisista. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla ruokaa ja juomaa.

Kaikille kaupunkilaisille matkailijoille maksuttoman tapahtuman järjestävät yhteistyössä Business Rovaniemi ja Visit Rovaniemi.