Muistoista: Raahen vanhan lim­sa­teh­taan elo jatkui Ou­lai­sis­sa – ­van­ho­ja pulloja löytyy vielä

Toimituksessa tonttuiltiin: Kahen Ka­ha­vit: Millä kri­tee­reil­lä voi saada Vuoden ou­lais­te­lai­nen -tit­te­lin? Kumpi voittaa lauan­tai­na, Kärpät vai HIFK?

Ou­lais­ten Mu­siik­ki­vii­kot vie lauan­tai-il­ta­na mu­sii­kil­li­sel­le lau­lu­mat­kal­le Kar­paa­teil­le

Oulainen

Ukrainan Karpaattien alue on kaunista seutua keskiaikaisine linnoineen ja omintakeisine värikkäinen kansanperinteineen. Lauantai-iltana Merkuriussalissa esiintyvä Brevis on seitsemän lahjakkaan nuoren naisen ja miehen a cappella-ryhmä.

Vuonna 2012 perustettu yhtye on onnistunut olemassaolonsa aikana niin yhdistämään erilaisia musiikkityylejä – hengellisestä musiikista klassiseen, autenttisesta ukrainalaisesta kansanmusiikista jazziin – kuin luomaan uskomattoman ilmeikkään näyttämöllepanon.

Brevis on kysytty esiintyjä niin kotimaassaan Ukrainassa kuin eri puolilla Eurooppaa. Suomessa yhtye on ensimmäistä kertaa ja kiertueen konserttiohjelma on musiikillinen matka Karpaateilla ennen joulua.

Merkuriussalissa iltakonsertissa kuultava ohjelma on harmoninen kokonaisuus todellista ukrainalaista värikkyyttä ja muinaisten joululaulujen - koljadien ja štšedrikien - säveliä.