Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pel­to­pyis­tä peip­po­siin –Tuula Pylväs kir­joit­taa lin­tu­jen ruo­kin­ta­pai­kan tun­nel­mis­ta

Oulainen

Katson keittiön ikkunasta lintujenruokintapaikalle. Keltasirkut, pikkuvarpuset, talitiaiset, harakat ja pari hömötiaista kilpailevat kauranjyvistä. Talipalloja ja auringonkukansiemeniä on myös tarjolla. Yhtäkkiä paikalle saapuu parisenkymmentä peltopyytä. Vaikka ei olisi  ennen nähnytkään peltopyytä, tämän palleroisen kanalinnun tunnistaa helposti. Peltopyyt ovat tarkkoja turvallisuudestaan.

Kun iso musta kissamme porhaltaa paikalle, parvi pyrähtää lentoon.

Minun lintujen tarkkailuni on vasta viriämässä ja pohjautuu lähinnä lintulaudan ja pihapiirin lintujen seuraamiseen. Jospa sitä pääsisi joskus metsään ja joen rannalle kiikarin kanssa. Mieheni on innokkaampi lintujen tarkkailija kuin minä ja hoitaa lintujen ruokkimisen. Silloin, kun lintujen ruokkiminen oli kiivaimmillaan, mieheni ostoslistassa oli ensimmäisenä linnunruoka ja toisena kissanruokaa. Olisin toivonut, että siinä olisi ollut tummaa suklaata ja vihreitä kuulia.

Bird Lifen Pihapongaus on Suomen suurin lintutapahtuma.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.