50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pii­ri­jär­jes­tö­jen pu­heen­joh­ta­jat oi­keal­ta va­sem­mal­le: Pe­rus­suo­ma­lais­ten Ilkka Revon kanssa ei voi tehdä min­kään­lais­ta yh­teis­työ­tä

Ilkka Repo (keskellä)
Ilkka Repo (keskellä)
Kuva: Laura Seppä

Pohjois-Pohjanmaan poliittisten piirijärjestöjen puheenjohtajat oikealta vasemmalle katsovat, ettei Pohjois-Pohjanmaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Ilkka Revon kanssa voi tehdä minkäänlaista yhteistyötä piirijärjestöjen tasolla. Repo on Haapaveden  kaupunginvaltuutettu ja siviiliammatiltaan opettaja.

Tiedotteessaan puheenjohtajat sanovat, että syynä ovat Revon sosiaalisen median kirjoitukset sekä käytös luottamustehtäviä hoidettaessa.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet piirijärjestöjen puheenjohtajista keskustan Jussi Ylitalo, vasemmistoliiton Olli Kohonen, kokoomuksen Tomi Kaismo, SDP:n Mika Pietilä, vihreiden Seppo Sorvari, KD:n Leena Askeli ja sinisten Jari Pirinen.

Puheenjohtajat toteavat, että kaikkien alueen poliittisten piirijärjestöjen vasta hyväksymässä kannanotossa todetaan muun muassa: ”Politiikassa voidaan ja välillä pitääkin väitellä tiukasti sanoin, mutta päätöksenteossa ja kampanjoidessa on jokaisella ihmisellä jakamaton oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja koskemattomuuteen. ”

Viikonloppuna kohun keskelle joutui Revon viime syksynä kirjoittama Facebook-päivitys, josta perustellusti saa käsityksen, että Repo solvaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.) lehmäksi, joka pitäisi viedä teuraaksi. Repo on käyttänyt muutenkin kovaa kieltä ja alatyylisiä ilmauksia muista poliitikoista.

Perussuomalaisten johdosta on kommentoitu, että Revon kirjoittelu ei ole hyväksyttävää.

Repo itse selittää, että hänen kirjoituksensa Kiurusta on ymmärretty väärin. Hän sanoo tarkoittaneensa lehmällä Suomen valtiota. Hän myös totesi viikonloppuna Kalevalle, että pyytää Kiurulta anteeksi, jos Kiuru on kokenut viestin loukkaukseksi.

– Myönnän, että siinä minulla on ollut huolimattomuutta sanavalinnoissa. Siihen olisi ehkä pitänyt laittaa sulkuihin, että lehmällä tarkoitetaan Suomen valtiota.

Lue myös: Haa­pa­ve­den val­tuu­te­tut ovat vä­sy­nei­tä yhden miehen show'hun ja il­kei­lyyn, po­lii­sit­kin on jou­dut­tu kut­su­maan ko­kouk­seen pai­kal­le – Ilkka Repo kiistää asiat­to­man kie­len­käy­tön