Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pohde: Ou­lais­ten akuut­ti­osas­to sul­je­taan – tilalle ar­vioin­ti- ja kun­tou­tus­yk­sik­kö

Oulainen

– Oulaisten akuuttiosaston sulkupäätös on tehty tiistaina 12. syyskuuta. Oulaisten akuuttiosaston henkilöstön yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen ja henkilöstön uudet tehtävät ja työskentelypaikat on saatu sovittua, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa torstaiaamuna.

Pohteelta todetaan, että akuuttiosaston potilaspaikkamäärää on pienennetty jo ennen sulkupäätöstä osaston henkilöstötilanteesta johtuen.

– Akuutti- ja hoivaosaston lakkaamisen jälkeen akuutti- tai sairaalaosastohoitoa vaativat potilaat hoidetaan Pohteen muilla akuuttiosastoilla, Oulaskankaan sairaalassa tai Oysissa.

Oulaisissa akuuttiosasto korvataan ympärivuorokautisesti toimivalla arviointi- ja kuntoutusyksiköllä. Yksikön lisäksi alueen kotiin annettavien palveluiden kokonaisuutta on jo vahvistettu Kotas-tilannekeskuksen konsultaatio- ja kotiuttamisen tuella, virka-ajan ulkopuolisella etälääkärikonsultaatiopalvelulla, tiivistämällä ensihoidon kanssa tehtävää yhteistyötä sekä käynnistämällä kotisairaala- ja kuntoutustoimintaa.

– Nyt vahvistettavilla palveluilla mahdollistetaan sairaalatasoisen hoidon vieminen asiakkaan kotiin ja turvallinen kotiutuminen sairaalajakson jälkeen. Arviointi- ja kuntoutusjaksojen toteuttaminen omassa kodissa on ensisijaista, mutta perustettavan yksikön myötä jaksoja voidaan toteuttaa myös Oulaisten arviointi- ja kuntoutusyksikössä. Jaksojen tavoitteena on arvioida ja vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja tukea turvallista kotona asumista. Oulaisten kotihoito tukee näitä toimintoja ympärivuorokautisesti.