Py­hä­joel­la höl­len­ne­tään ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia

Pyhäjoella höllennetään koronarajoituksia. Kirjastossa jatkuu rajoitettu käyttö, mutta maksimiasiakasmäärä nousee 20:een.

Nuorisotiloihin ja kerhotoimintaan voi myös osallistua enintään 20 henkilöä kerrallaan. Välineet täytyy puhdistaa huolellisesti käyttökertojen välillä.

Kuntosalille voi tulla kerralla enintään 10 henkilöä. Varaus tehdään Julius-järjestelmässä. Varauksen voi tehdä aikaisintaan 7 päivää ennen vuoroa. Vuoro kestää tunnin. Vuoroja voi varata kerralla kaksi. Salille ohjeistetaan tulemaan varusteet päällä ja lähtemään harjoituksen jälkeen suoraan pois.

Jokainen huolehtii itse laitteiden puhdistamisesta. Kuntosalilla on desinfiointiliinoja ja -suihketta. Lisäksi on käytettävä kasvomaskia.

Monitoimitalossa voidaan järjestää aikuisten ryhmäharrastustoimintaa rajoituksin. Kahden metrin turvaväli on pidettävä. Vuorolla voi olla enintään kymmenen osallistujaa.

Käytettävät laitteet ja materiaalit täytyy desinfioida ennen ja jälkeen käyttämisen. Julius-varausjärjestelmään täytyy kirjata kaikkien asiakkaiden nimet ja puhelinnumerot.

Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty 23. toukokuuta saakka. Kunta edellyttää yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa voidaan järjestää kunnan tiloissa tietyin rajoituksin.

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä. Lisäksi 23. toukokuuta saakka sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 20 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous, jos tarkat ehdot täyttyvät.

Pyhäjoen kunta suosittelee töiden tekemistä etänä, jos se on mahdollista. Samoin kaikki kokoukset suositellaan pidettävän etänä.

Maskisuositukset koskevat pääsääntöisesti yli 12-vuotiaita. Lisäksi on annettu suositus maskien käytöstä Saaren koulun 6.–9. luokilla.

Kunnanvirasto on edelleen suljettu ulkopuoliselta toiminnalta.