Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hä­joen kun­nan­hal­li­tus hel­pot­taa teol­li­suus­yh­tiön ti­lan­net­ta: Py­hä­jo­ki­ta­lon vel­voit­teet tois­tai­sek­si jäihin

Fennovoiman vetäydyttyä Pyhäjokitalo-hankkeesta ja jättäydyttyä suorittamatta vuokrasopimuksen velvoitteita Pyhäjoen Teollisuusyhtiö Oy ei pysty maksamaan Pyhäjoen kunnalle maanvuokrasopimuksen mukaista 18 437 euron vuosivuokraa Pyhäjokitalon palveluosan tontista. Kunnan ja teollisuusyhtiön välisen maanvuokrasopimuksen mukaan vuokranmaksuvelvollisuus alkaisi helmikuussa 2023.

Pyhäjoen kunnanhallitus on päättänyt, että kunnan ja sen omistaman teollisuusyhtiön välisen maanvuokrasopimuksen mukaista vuokranmaksuvelvoitetta ei laiteta täytäntöön toistaiseksi. Myöskään maanvuokrasopimuksessa olevaa rakentamisvelvoitetta ei vaadita täytettäväksi toistaiseksi. Sopimuksen mukaan Pyhäjokitalon niin sanotun palveluosan pitäisi olla toukokuun 2023 loppuun mennessä siinä valmiusasteessa, että rakennustarkastusviranomainen voi suorittaa hyväksyttävän käyttöönottotarkastuksen.

Pyhäjokitalon suurimpana yksittäisenä vuokralaisena Fennovoiman oli tarkoitus toteuttaa Pyhäjokitaloon vierailukeskus palvelemaan Hanhikivi 1 -ydinvoimalasta kiinnostuneita vierailijoita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.