Py­hä­jo­ki myönsi useita jat­ko­ai­ko­ja ra­ken­ta­mis­vel­voit­tei­siin

Fennovoiman viivästynyt ydinvoimahanke heijastuu myös muiden Pyhäjoelle rakentamista suunnittelevien yhtiöiden aikatauluihin.

Pyhäjoen kunnanhallitus myönsi kokouksessaan kaikkiaan 21 jatkoaikaa rakentamisvelvoitteeseen.

Myönnetyistä jatkoajoista 19 meni Scandinaval Finland Oy:lle. Yhtiöllä on aluerakentamishanke Lisurannassa. Se sijaitsee Merimajan tanssilavan ja vanhan urheilukentän sekä uimarannan läheisyydessä.

Yhtiö haki määräaikojen pidentämistä vuodella, eli rakennustöiden pitäisi alkaa viimeistään ensi vuoden aikana. Valmista pitäisi olla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yhtiö perustelee hakemustaan ydinvoimahankkeen useiden vuosien viivästymisellä.

Vuoden jatkoaikaa rakentamisvelvoitteelle haki myös St1. Yhtiö on ostanut Ollinmäeltä noin 4,7 neliöin suuruisen tontin polttoainemyyntiä varten.

St1 pyysi jatkoaikaa haastavan markkinatilanteen vuoksi. Kunnanhallitus myönsi jatkoaikaa ensi vuoden loppuun saakka.

Ensi vuoden loppuun saakka jatkoaikaa sai myös Suomen Maastorakentajat Oy. Yhtiö ilmoitti hakemuksessaan, että vähäisen kysynnän vuoksi se ei voi vielä rakentaa tontille.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen sanoo, että kunta haluaa edesauttaa yritysten menestymistä. Kunnassa on haluttu myöntää yrityksille pidennyksiä määräaikoihin. Pidennyksille on kunnassa nähty perusteita.