50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Raahe lausui: Pa­loa­se­mien toi­min­ta­val­miu­des­ta pi­det­tä­vä kiinni, Vi­han­nin ase­mal­la oltava mie­hi­tys

Raahen kaupunki pitää tärkeänä Raahen paloaseman toimintavalmiuden säilymistä ja Vihannin paloaseman pitämistä miehitettynä. Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palvelutasopäätösluonnoksesta antamassaan lausunnossa kaupunki katsoo, että yhdistyvien pelastuslaitosten nykyistä paloasemaverkkoa ei tule karsia.

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitosten yhdistymistä ei tule Raahen kaupungin mielestä tehdä pelkästään yhdistymisen ilosta. Muutoksella pitää saavuttaa myös jotain operatiivisia, hallinnollisia tai taloudellisia etuja.

Kaupunki huomauttaa lausunnossaan, että hyvinvointialueiden perustaminen ei lähtökohtaisesti muuta pelastustoiminnan toimintaympäristöä tai onnettomuusuhkia. Siksi pelastustoiminnan palvelutaso tulee myös vuonna 2023 mitoittaa vastaamaan alueen riskejä ja onnettomuusuhkia siten, että pelastustoiminta on nopeaa, tehokasta ja turvallista päivittäisissä onnettomuuksissa sekä suuronnettomuuksissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin