Konsertissa: Katso ku­va­gal­le­ria: Nais­kuo­ro Välke ja Se­nio­ri­mies­lau­la­jat viih­dyt­ti­vät yleisöä iki­vih­reil­lä lau­luil­la Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen kau­pun­ki lo­maut­taa enin­tään 215, pal­kan­mak­su kes­key­tet­ty jo kym­me­nil­tä

Raahen kaupunki voi koronavirusepidemian aiheuttaman työmäärän vähenemisen takia lomauttaa maksimissaan 215 työntekijäänsä. Viime perjantaina päättyneissä lomautuksia koskevissa yt-neuvotteluissa on todettu mahdollisen lomauttamisen koskevan varhaiskasvatuksen lapsiryhmissä työskenteleviä henkilöitä sekä kulttuuripalveluiden ja vapaa-aikapalveluiden henkilöstöä.

Varhaiskasvatuksen osalta lomauttaminen voi koskea maksimissaan 180 henkilöä.

– Todellinen määrä jää kuitenkin huomattavasti tätä pienemmäksi, sillä varhaiskasvatus toimii supistetusti ja osa henkilöstöstä on siirtymässä vapaaehtoisesti hyvinvointikuntayhtymän toiminta-aputöihin, kaupungin vt. henkilöstöpäällikkö Hannu Haapala toteaa selvityksessään kaupunginhallitukselle.

Kulttuuripalveluissa ja vapaa-aikapalveluissa mahdollinen lomauttaminen koskee suljettujen yksiköiden työntekijöitä, joille ei ole tarjolla muuta työtä. Lomauttaminen voi koskea maksimissaan 35 henkilöä.

Lomautusten ensimmäinen mahdollinen alkamispäivä on 20. toukokuuta. Haapalan mukaan lomautusten toteuttamisen tarpeeseen vaikuttaa luonnollisesti se, jatkuuko poikkeusolotilanteen johdosta annettujen rajoitusten voimassaolo myös 13. toukokuuta jälkeen.

Poikkeusolojen määräykset ja rajoitukset ovat jo vaikuttaneet Raahessa koulunkäynninohjaajien palkanmaksuun. Kaupunki on keskeyttänyt 6. huhtikuuta alkaen 52 koulunkäynninohjaajan palkanmaksun. Sittemmin viisi koulunkäynninohjaajaa on kutsuttu takaisin töihin.