Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen Por­va­ri- ja Kaup­pa­kou­lul­la kaksi ko­ro­na­ta­paus­ta – Tok­man­nil­la ja Hal­pa-Hal­lis­sa mah­dol­li­sia al­tis­tu­mi­sia

Raahen Porvari- ja Kauppakoululla on tullut ilmi kaksi koronatapausta.
Raahen Porvari- ja Kauppakoululla on tullut ilmi kaksi koronatapausta.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen Porvari- ja Kauppakoululla on todettu kaksi koronapositiivista henkilöä. Ensimmäisen oireet ovat alkaneet kouluajan ulkopuolella, joten henkilö ei ole altistanut opiskelijoita tai koulun henkilökuntaa tartuttavuusaikanaan.

Toisen henkilön oireet alkoivat siten, että mahdollisia jatkotartuntoja on voinut tulla torstaina 8. huhtikuuta. Tartuntaketjun selvittelytyössä on otettu yhteyttä altistuneiksi arvioituihin henkilöihin ja heidät on määrätty altistuskaranteeniin tartuntatautilain mukaisesti. Jatkotartuntoja on voinut kuitenkin tulla vapaa-ajalla, joten hyvinvointikuntayhtymä kehottaa kaikkia koulun opiskelijoita ja henkilökuntaa tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Kaiken kaikkiaan näistä tapauksista on todettu toistaiseksi kolme altistunutta.

Raahen Tokmannilla ja Halpa-Hallissa on voinut altistua koronapositiiviselle henkilölle torstaina 1. huhtikuuta kello 14-16 välillä. Tuona aikana liikkeissä vierailleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin hyvin matalalla kynnyksellä.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä korostaa, että kansalaisten tulee olla tarkkana ja noudattaa annettuja suosituksia, ettei koronatilanne merkittävästi pahene.

Raahen Seutu uutisoi viime viikolla mahdollisista kauppa-altistumisista.

Raahessa on ollut viiden viime päivän aikana kymmenen uutta koronavirustartuntaa.